lördag 4 juni 2011

Skriv om skymning

dunkla vråer bor i ditt sätt att hantera henne, du vill sätta på, knyckla till, vända ut om in. Det är inte henne du hatar, utan hennes kön. Det är inte henne du hatar, utan den historiska saga som bott hos dig. Kvinnor är odjur, som får stora män att bli små.  Små män blir utan vilja, och utan insikt. Inom dig bor hatet som framkallats av småsintheten i männen. Dessa avskyvärda små varelser, som lockas fram av guppande, gungande barm.  Nej, den skrymmande avskildhet,  som bor inom dig, är din, du måste hantera den. Du har ansvaret för den. Du hatar inte henne, utan den sort hon tillhör. Du vet att hon talar och får genom sitt sätt. Du kan inte känna trygghet, i henne, du kan inte. Du vet av insikter och inviter, att dessa fän inte gör och är det dom utger sig för att vara. De är endast kvinnor,  i de dunkla vråerna av dig, bor skymningar att skrämmas och skämmas över. Det är det kvinnorna lockar inom dig, det är dessa kokande bottnar inom dig som du skymtar. Dessa känslor skrämmer dig.

11 kommentarer:

  1. bra flyt och bra text! grattis till ny blogg, kul!

    SvaraRadera
  2. Riktigt bra! Starkt och tungt men ändå lätt att läsa.

    SvaraRadera
  3. Håller med, starkt och tungt och lite svårläst för mig.
    Mörkt och intressant med! Blir nästan lite rädd för honom!

    SvaraRadera
  4. Mycket mörkt och kusligt. "Det är inte henne du hatar, utan den historiska saga som bott hos dig."

    SvaraRadera
  5. Skymning låter som förnamnet.

    SvaraRadera
  6. Bra, starkt, tyckte oxå det var lite svårläst.

    SvaraRadera
  7. Jag gillade att läsa den här texten, tyckte inte alls att den var svårläst utan vackert mörk och poetisk. " i de dunkla vråerna av dig, bor skymningar att skrämmas och skämmas över", många bra meningar!

    SvaraRadera
  8. Den här texten passar jättebra in på min film jag just nu skapar. Den handlar om en seriemördare som haft en mycket tragisk barndom, och utifrån det gör sina livsval.
    Mörkt, sorgfyllt och jättebra skrivet

    SvaraRadera
  9. Starkt och känslosamt - och otäckt. Eftersom det måste varit avsikten gratulerar jag även om jag just aldrig längtar efter att läsa sådant;-)
    Hrrr - du är bra!

    SvaraRadera